vrijdag 24 januari 2014

Op les!

Gisteravond hebben vriendin en ik onze eerste schilderles gehad! We hadden het er al eerder over gehad en via via zijn we bij Funnyart.nl terechtgekomen in Achterveld. Vriendin belde en of ik die avond zou kunnen, had gehoord dat er een nieuwe serie schilderen begon! Geen idee wat we konden verwachten gingen we er naartoe. Het was in één woord super! Eerst het een en ander over kleuren, dekkend, semi-dekkend en transparant. We kregen een schetsschrift voor aantekeningen en tekeningen, laat ik daar dus ook van houden. Even een zijweggetje: agenda's, notitieboekjes, potloden, tekenen, ik hou er gewoon van en zwicht altijd wel voor een of ander boekje! Vooral Moleskine, ik kan niet kiezen!

Anyway, na de kleuren, mengmethode en perspectief, gewoon aan de slag. Beginnend met een kleurrijke afbeelding op een doek van 1 bij 1.....ik weet het, ik vond het in eerste instantie ook wat groot! Stond te dubben tussen dat doek en wilde veilig voor een kleiner doek kiezen toen onze lerares vroeg waarom niet? Tja....ik wist het eigenlijk niet, ja wist ik wel.., beetje spannend, lekker veilig, maar zo groot is wel gaaf...en ik was om!!

Vriendin was al bezig met een prachtig tulpenveld en ik begon met een megagrote klaproos. Ik vergeet te vertellen dat er nog een cursist was, met al een cursus in de pocket, die begon met een landschap en koeien in de ochtenddauw! Niet te geloven, in een mum van tijd had hij het ochtendgloren op het doek, de nevel en begon al aan de bomenrij! Zo snel, met sponsjes in de weer, met een föhn de verf drogen zodat hij verder kon. Zoef en halverwege was hij, en mooi!

We stapten toch ontspannen de auto in om 22.15 uur! Het was even wennen aan de stilte tijdens het schilderen, en nergens aan denken, of nee volledige concentratie moet ik zeggen natuurlijk! Lekker muziekje op de achtergrond, af en toe een beetje kletsen.

Over twee weken mogen we weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten